Monday, March 14, 2011

Regnbuerester

Rester av flerfarget ull med lange fargeskift (som Kauni, Evilla, Aade Lõng) er supert å bruke til stripete gensre og andre plagg: striper i mange farger, uten å måtte feste en mengde tråder! Litt rester etter regnbueteppet ble brukt til enda en nonstoptopp (gratismønster på Ravelry) – bunnfargen er strikket i Holst supersoft, stripene i regnbuefarget Aade Lõng Artistic 8/2. Passformen på toppen/vesten er veldig god, og den første nonstoptoppen jeg strikket har allerede blitt mye brukt. Ribbestrikk er superelastisk, og vesten blir videre og kortere i bruk – så pass på å strikke vesten enda litt lenger enn du tror den bør være.

Jeg brukte ca 20 gram Aade Lõng og 40 gram Holst supersoft, på pinne nr 3.

IMG_8375

IMG_8339

Vesten er nesten en kopi av stripegenseren jeg strikket i fjor sommer. Jeg likte fargekombinasjonen så godt, og genseren har vært en favoritt denne høsten og vinteren. Tok utgangspunkt i rullegenseren fra Strikk til Nøstebarn, men strikket rillekanter i stedet for rullekanter (jeg syns rullekantene har en tendens til å rulle for mye, vrangbord eller rillekant blir finere i bruk.) Bunnfargen er også her strikket i Holst supersoft, og stripene i Aade Lõng Artistic 8/2.

IMG_7667

Noen lurte på om denne typen garn er å få kjøpt i Norge - og jada, det er det! Kauni selges av en hel del norske nettbutikker (til ganske varierende priser, så det kan være lurt å sjekke flere steder!).

6 comments:

  1. I saw it on ravelry and I find it REALLY nice :o)

    ReplyDelete
  2. kjempe stilig!!! Tøft med grått sammen med fargene! Ha en flott uke videre!

    ReplyDelete
  3. Det er så utrolig lekkert strikk! Får man tak i det flerfargede garnet i Norge?

    ReplyDelete

TUSEN TAKK for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! :)