Thursday, May 26, 2011

Lumbricus terrestris

Wurm har stått i strikkekøen min lenge, men plutselig rykket den fram til start, siden jeg fant en hespe mørkerød Cascade 220 som hadde veldig lyst til å bli lue. Wurm er lettstrikket, enkel og fin, og mønsteret finner du gratis på Ravelry. Oppbrettet, dobbel kant nede gjør at den varmer ekstra godt på ørene! Jeg hadde tjukkere garn enn det som brukes i oppskriften, så jeg la opp 90 masker og strikket 8 repetisjoner av mønsteret på pinne 4.5 og 5. Jeg brukte ganske nøyaktig en hespe (hundre gram) Cascade 220.

Wurm – eller mark, om du vil – passer navnet sitt godt, luestrukturen gir meg assosiasjoner til en segmentert meitemarkkropp. (Flotte greier det, for en zoologinerd!:) Luen var liksom til meg, men det var før mamma prøvde den på og kapret den. (Og det får man vel ta som et kompliment – mamma finner aldri luer hun liker, men passform og farge på denne falt tydeligvis i smak!) Kan se ut som om jeg må strikke meg en ny en… :)

Ettåringen stiller som modell med altfor stor lue:

wurm

 

Jeg har strikket en lue av de samme to designerne tidligere (Anna Karenina, oppskriften koster 2 euro på Ravelry) – og basert på de to oppskriftene tipper jeg at designerne er mer glade i å strikke vrangt enn det jeg er. Hvis jeg strikker Anna Karenina igjen, så tror jeg at jeg prøver å strikke den med vrangen ut. Anna Karenina’en min ble strikket i mørk blågrønn HIFA 2.

 

 Anna Karenina

2 comments:

  1. Flott lue. Og så nydelig modell da :)

    ReplyDelete
  2. Likte god den nederste hua. Kjempe fin.

    ReplyDelete

TUSEN TAKK for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! :)