Tuesday, June 28, 2011

Oppskrift: PULS

Pattern in English here.

Med sånn omtrent et nøste lilla alpakka til overs etter stripestudie-sjalet, og en intensjon om å bli flinkere til å bruke lagergarn, ble restene brukt til en kjapp og fin liten gave: pulsvarmere. Supert restegarnprosjekt, siden man trenger mindre enn et nøste garn!

Jeg har strikket mange par pulsvarmere etter Pinneguri sitt mønster, Blonde – og disse er strikket på lignende måte, men denne gangen valgte jeg en enklere variant med bare en pitteliten blondekant. Jeg hadde ikke noen oppskrift, men om noen har lyst til å strikke disse kan det gjøres som følger:

Gneis. Og pulsvarmere.

Pulsvarmere med blondekant

Drops Alpaca, eller garn med noenlunde tilsvarende strikkefasthet (24 masker per 10 cm, 167 meter per 50 gram). Har du tynnere garn kan du legge opp litt flere masker – eller la være, om du vil ha en kortere variant. Jeg bruker ca 35 gram alpakka til et pulsvarmerpar.

Pulsvarmere på stranden i juni? Jada!

Legg opp 45 masker på pinne 3. (Eller pinne 2.5 om du strikker litt løst.) Disse pulsvarmerne er ganske lange, vil du ha en kortere utgave legger du opp færre masker.

1. pinne (retten): Strikk alle masker rett

2. pinne (vrangen): Strikk alle masker rett

De følgende pinnene repeteres:

3. pinne: Strikk 1 maske rett. Ta neste maske løst av pinnen, med garnet foran masken. Strikk rett til du kommer til de 4 siste maskene på pinnen, disse maskene strikkes slik: 2 masker sammen. 1 kast. Strikk 2 masker i hver av de to siste maskene på pinnen. (Da strikker du først i fremre maske”bein”, uten å ta masken av pinnen. Strikk så i bakre maske”bein”, og ta masken av pinnen. Du har nå to masker i stedet for én – du har økt med en maske. Dette gjøres i begge de to siste maskene på pinnen – dermed har du økt to masker og har 47 masker på pinnen.)

4. pinne: Fell av de to første maskene på pinnen. (Strikk to masker, og løft den bakerste masken over - du har nå bare én maske på høyre pinne. Strikk en maske, og løft bakerste maske over - du har nå én maske på høyre pinne, og du har felt tilsammen to masker.) Strikk resten av pinnen rett. Masketallet totalt blir igjen 45.

5. pinne: Strikk 1 maske rett. Ta neste maske løst av pinnen, med garnet foran masken. Strikk rett ut pinnen.

6. pinne: Strikk alle masker rett.

Gjenta pinne 3-6 til pulsvarmeren har ønsket bredde (mine er 15-16 cm, eller 22 blondetagger når jeg strikker med Drops alpaca og pinne 3) – avslutt med 4. pinne. Fell løst av, sy sammen og fest trådene. Strikk en pulsvarmer til! :)

Her finner du pulsvarmerne på Ravelry.

IMG_8992

© to vrange

2 comments:

  1. Så flotte pulsvanter i lekker farge! Takk for oppskrift.

    ReplyDelete
  2. Flotte pulsvarmere i en herlig farge

    ReplyDelete

TUSEN TAKK for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! :)