Saturday, July 30, 2011

…gjør ting hun ikke kan

Den siste uken har det blitt strikket fint lite her i heimen. Hvert ledige minutt har blitt tilbrakt foran laptopen, med nettaviser og norsk nett-TV, og tankene mine har vært hjemme i Norge, på Utøya og i Oslo. Nå, en uke etter, er det fremdeles uvirkelig at denne tragedien kunne skje hjemme i det lille landet vårt - hele verden sørger med Norge, og utenfor den norske ambassaden her i byen ligger det blomster, bamser og tente lys.

Omtanke

♥♥♥

Gryteklutene har vært ferdige en stund, det gjensto bare trådfesting - og damping, for å forhåpentligvis få dem litt jevnere og finere og mer presentable. Og joda, det hjalp litt, selv om gryteklutene fremdeles ser litt sånn, tja, sjarmerende hjemmelaget ut.

Regnbue

For jeg kan jo slettes ikke hekle, ikke i det hele tatt. “Høhø neidu, at du ikke kan hekle trenger du virkelig ikke fortelle oss, det SER vi jo!” tenker muligens de heklekyndige av dere nå, og ok – gryteklutene mine er nok ikke hekleteknisk korrekte, men jeg syns de ble ganske fine, jeg! Fargerike, i alle fall! Og så passer de jo helt perfekt til ettåringens lekeservise :)

Syns de var fine jeg, mamma!!

Etter å ha strikket temmelig mye grått i det siste kjente jeg sterke dragninger mot alskens friske, fine farger – så bomullsgarn nok til en hel liten regnbue ble innkjøpt. Mønsteret fant jeg her, og det er enkelt og ukomplisert nok til at selv jeg fikk det (sånn noenlunde) til - med god hjelp av Garnstudio sin hekleskole samt et par heklevideoer på youtube.

Jeg brukte heklenål nr 3.5, og Bomull Sport fra Gjestal – innkjøpt på Sparkjøp til den nette sum av ti kroner per femtigrams nøste. Til én gryteklut brukte jeg litt over tjue gram garn, så jeg har garn nok til en hel liten bunke grytekluter. Billig moro, med andre ord.

2 comments:

  1. Hmmmm! Får eg lov til å leke med de? Kjempefine:o) - og fint skrevet...

    ReplyDelete
  2. Heklearbeid SKAL da sjå heimelaga ut, eller...? ;)
    Dette bomullsgarnet er kjempegreit å hekla med, og finnes i så mange fine fargar..

    ReplyDelete

TUSEN TAKK for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! :)