Saturday, January 28, 2012

UFO-observasjoner

Denne myke, varme lille saken – Fuglemammas omslagsbody fra Myk start av May B. Langhelle - ble nesten ferdig for ganske nøyaktig to år siden. På det tidspunktet var snart-toåringen min fremdeles inni magen, og planen var strengt tatt å gjøre ullbodyen ferdig før avkommet meldte sin ankomst.

Ullbodyen manglet bare et halvt erme, pluss montering og knapper, men å få den ferdig viste seg tydeligvis å være en uoverkommelig oppgave den gangen i 2010. Og siden jenten vokste kjapt og snart var altfor diger til å kunne bruke det pittelille plagget, så havnet omslagsbodyen i UFO-kurven (UFO = UnFinished Object, eller UFerdig Objekt, om du vil). Og der ble den liggende.

IMG_9963

Nå har jeg tatt en liten opprydning i nevnte kurv, og har ambisjoner om å faktisk gjøre ferdig noen av de mange halvglemte og delvis fortrengte prosjektene som dukket opp – og omslagsbodyen var første plagg som fikk flytte fra en litt beskjemmet tilværelse i UFO-kurven til den mye triveligere gavekassen.

Fuglemammas omslagsbody er strikket i New Zealand lammeull fra 123knit.com, og den har fått fine små blomsterknapper i tre. Det gikk med ca 65 gram garn til en body i størrelse knøtt. Og sånn for sammenligningens skyld, her ligger knøttebodyen oppå en ullbody fra Nøstebarn, i størrelse 86/92 – den kan snart-toåringen (som egentlig bruker str 98) med litt godvilje fremdeles såvidt presses inn i. Hm, var hun virkelig så liten en gang….?

liten og stor

20 comments:

 1. Hehe, tror neppe den passer, nei. Men kanskje kommer det et nytt knøtt en gang? Eller i gavekassen som du skriver. Fin var den iallfall, og fortjente virkelig å komme ut av UFO-kurven.

  ReplyDelete
 2. Hehe! Skal godt gjøres å strekke den på henne nå ja. Smart å gjøre den ferdig, det er jo en super gave!

  ReplyDelete
 3. Hehe... Det er deilig å lese at andre også kan få fullstendig stopp i sine prosjekter. Jeg fikk ikke en gang somlet meg til å starte på denne til min egen baby, men skal prøve meg nå for gi bort i gave.

  ReplyDelete
 4. Du har en award att hämta hos mig :-)

  ReplyDelete
 5. Så utrolig søt! Likte knappene veldig godt. Det gjorde bodyen ekstra spesiell!

  ReplyDelete
 6. Kjempefin body i nydelig farge! Godt den kom ut av UFO-kassen og ble ferdig. Dette er en superfin barselsgave å ha på lur. God helg til deg!

  ReplyDelete
 7. Jag tycker du är värd en award som stickar så mycket fina saker.
  Trevlig helg till dig med!

  ReplyDelete
 8. Fiiin, da! Og så ble jeg fryktelig inspirert til å strikke Little things - lua ;))
  Må på pinns =)
  Mvh Siv

  ReplyDelete
 9. Bedre sent enn aldri, sier nå jeg. Bodyen ble veldig fin og kan forhåpentligvis komme til nytte før eller siden =)

  ReplyDelete
 10. Tida går fort, å spesielt fort når ungene er små! Pass på å nyt tida for den kommer aldri tilbake!
  God helg:)

  ReplyDelete
 11. hehe, spørs om den er en smule liten nå ja, men godt å bli ferdig med sånne ufo'er uansett! Og det der er jo en fantastisk flott gave da, der ser skikkelig fin og god ut! :D

  ReplyDelete
 12. Det var en aldeles nydelig body i de fargene! Fuglemamma har laget en veldig god oppskrift, men den passer nok ikke en unge som bruker 3-årsstørrelse ;)Ha en fin helg videre!

  ReplyDelete
 13. Skikkelif fin body. Og selv om den ikke passer lengre, passer den sikkert en annen baby en vakker dag.
  Det er rart hvor små de nyfødt babyene er :-)

  ReplyDelete
 14. Så nydelig lite plagg!
  Synd at ikke jenta di fikk brukt den ...

  ReplyDelete
 15. Skjønn body, som sikkert noen får stor glede av en gang. Selv om det ikke ble jenta di.

  ReplyDelete
 16. Så fantastisk masse flott du strikker! :) Virkelig inspirerende å titte rundt inne på bloggen din! Kjempeflott at du er så flink til å linke videre fra innleggene dine. Jeg skal titte innom flere ganger! Ha en fin kveld!

  ReplyDelete
 17. Fra UFO til FO - og flott ble den.

  ReplyDelete
 18. Nydelig body da, både i farge, garn og utførelse. Smart å gjøre den ferdig, det blir jo en superfin gave. Ull er et must til sånne små (og store). :)

  ReplyDelete
 19. Ja, de vokser fort disse små:)
  Bodyen var kjempefin, og blir en fiiiin gave:)

  ReplyDelete

TUSEN TAKK for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! :)