Monday, October 1, 2012

Bob fryser!

“Ka strikker du, mamma? E’ det til Bob?” har toåringen spurt, håpefullt, omtrent daglig i det siste. Til slutt måtte vel den treige mammaen ta hintet og strikke noe til Bob?¨

Hallaien!

Bob, det er toåringens aller beste venn. Han sover i sengen hennes om natten, han sitter på bagasjebrettet når de er på sykkeltur, han serveres yndlingsretter fra lekekjøkkenet hennes (“Værs’go, Bob, her er pannekaker til deg! Og pitabrød med falafel!”), og han sitter tålmodig hjemme og venter når toåringen er i barnehagen (han får nemlig ikke være med, sånn i tilfelle han skulle glemme å gå hjem igjen). Bob flyttet inn når toåringen var pitteliten baby, og bærer preg av å ha levd et tøft liv, stakkars, pelsen har blitt temmelig rufsete med årene. Og nå mente toåringen bestemt at Bob var fryktelig frossen og kald og trengte både lue og vest, og hun var dessuten ganske sikker på at favorittfargen hans er grønn – så grønn (Gjestal) og naturhvit (Dale) babyull ble funnet fram fra garnlageret.

IMG_1546

Bob fikk lue med striper og hull til ørene, og vest med navnet sitt brodert på med maskesting. (Og mammaen er godt fornøyd med at avkommet en gang for lenge siden døpte bamsen Bob, og ikke Haakon Wilhelm Alexander, for eksempel.)

Både vest og lue er strikket på gefühlen, for å passe til en rund liten bamsekropp. Jeg masket sammen skuldrene på vesten med kitchener stitch, og plukket opp masker langs hals- og ermeåpninger og strikket en liten ribbekant. Mye pirk for noe så smått, i grunnen – men toåringen ble strålende fornøyd, og ryktene forteller at dét ble Bob også. Så da så.

mimbo jimbo - jakob martin strid

Boken som Bob leser i over her anbefales forresten veldig til alle på sånn omtrent to (og eldre) – Mimbo Jimbo skrevet av Jakob Martin Strid. Han har skrevet mye morsomt for små og litt større, Da Lille Larsens hus blåste bort er en annen Strid-favoritt her hos oss.

7 comments:

 1. Jeg skjønner godt at både mammaen og Bob ble fornøyd. Han er riktig stilig i den grønne vesten og lua med hull til ørene. At det varmer i tillegg, må være et pluss.

  Ha en fin mandagskveld!

  Klem fra Ingunn

  ReplyDelete
 2. Herlige Bob! Klart han måtte ha litt klær og han ble skikkelig snasen i både genser og lue. Artig liten vri med hull til ørene på lua. Kjenner meg veldig igjen her, har fortsatt min trofaste følgesvenn sittende på hylla på syrommet. Min bamse hadde forøvrig alltid klær, hjemmesydde sådan. :)

  ReplyDelete
 3. Så herlig Bob er! Så koselig med en favorittbamse, og klart han måtte ha klær! Det er jo snart vinter og;)
  Skikkelig tøff ble han med vest og lue!:-D

  ReplyDelete
 4. Så fin Bob ble! Han virker som en klok bamse. :)

  ReplyDelete
 5. Seff må Bob ha strikkevst og lue, en skam han ikke har fått det før! ;) Iallefall et godt tegn på at hun liker at mammaen strikker klær til henne og ikke minst Bob :)

  ReplyDelete
 6. Så fin Bob ble! Greit med småttinger som er opptatt av strikkingen vår. Og Strid er favoritt her også - Pæreboka er super for snart fireåringer!

  ReplyDelete
 7. Herlige bob i kule klær! Klart at Bob ikke må fryse :)

  ReplyDelete

TUSEN TAKK for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! :)