Monday, December 17, 2012

Årets mest julete julekjole

Det som egentlig skulle bli årets julekjole for toåringen ligger fremdeles i strikkekurven, sånn omtrent halvferdig. For den kjolen, den ser ut til å muligens kunne bli årets julekjole 2015, eller deromkring. Litt stor, kan man trygt si (enda jeg for en gangs skyld brukte garnet som er anbefalt i oppskriften, til og med. Jeg tar med andre ord intet ansvar for fadesen!;o). Hva gjør man da, innser nederlaget og svipper innom en butikk og kjøper julekjole, mens man fortsetter å strikke på alle julepresangene som man selvsagt også er grundig på etterskudd med? Nei, selvfølgelig gjør man ikke det! Man finner fram det mest julerøde garnet man har, og en oppskrift man har strikket ørten ganger før, og satser på at kjolen omtrent strikker seg selv.

sweetheart!

Sweetheart, såklart.

For det kan jo nesten ikke bli mer julete enn dette? Deilig rød Wollmeise, og det fineste hjertemønsteret jeg vet om. Ordentlig julete julekjole!

Oppskriften er altså, nok en gang, Sweetheart (eller Kjærlighet på pinne, som mønsteret heter på norsk). Jeg strikket to Sweetheart-kjoler før bloggens tid, og har dessuten endret litt på oppskriften og strikket en grå og en rød vest med det samme hjertemønsteret. Juleutgaven er strikket i Wollmeise Pure 100% merino, i fargen Herzblut (som direkte oversatt blir hjerteblod – en fortsettelse av hjertetemaet, her altså). Dette var en såkalt “we’re different”-farge, noe som vil si at fargen ikke er helt fullstendig lik standardinnfargingen av Herzblut – litt skummelt å strikke med, siden det da vil være ganske umulig å skaffe mer garn i nøyaktig samme farge. Går man tom, ja, da går man tom! Wollmeisehespene skal veie 150 gram, jeg hadde flaks og fikk en temmelig overvektig hespe, og med nesten 170 gram i hespen hadde jeg nok til kjolen.

2012-12-016

Oppskriften går bare opp til størrelse to år, men med litt “feil” strikkefasthet i forhold til oppskriften og i tillegg en del ekstra lengde fikk jeg en kjole som passer finfint til min store, fine toogethalvtåring. Klar for julefeiring!

19 comments:

 1. Kjempesøt jente i nydelig julekjole :)

  ReplyDelete
 2. Bra prioritering:-) Kjempefin ble den! Og jenta er søt som alltid; utrolig fotogen er hun også:-) Mulig at du er en vesentlig bedre fotograf enn meg også...for de gangene jeg skal ta bilder av ungene blir det alltid grimaser eller lukkede øyne eller noe annet..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi, skal jeg fortelle deg en hemmelighet? ;o) Jeg tror jeg knipset minst femti bilder, og de aller fleste var ...skal vi si "sjarmerende realistiske", hehe! Tygging på pepperkake, vifting med armer og bein og hår og pakker, og komplett kaos :) Men hun liker å bli tatt bilder av, så med litt tålmodighet blir det som regel bra resultater likevel - til slutt.

   Delete
 3. Denne ble helt fantastisk. Det enkle er ofte det beste, og det er dette mønsteret bevis på. Den røde fargen kommer helt til sin rett når kjolen er ensfarget og mønsteret fremkommer i strukturen.

  God jul til deg og prinsessa!

  ReplyDelete
 4. Nå kan dere gå jula trygt i møte. Finere julekjole går det vel ikke an å få! Men så er det noe med å pynte en prinsesse da. Hun hadde sikkert vært fin i en kjole sydd av en striesekk også.

  Fortsatt fin førjulstid!

  Klem fra Ingunn

  ReplyDelete
 5. Så fin kjolen ble. Og modellen er nuydelig!! :-)

  ReplyDelete
 6. For ein herlig julekjøle. Den var kjempefin...fekk lyst til å strikke den sjølv, så kanskje :))
  Og modellen ja.....vidunderlig fin og søt jente du har.

  Du er virkelig flinke med pinnane.

  Kos deg vidare.

  ReplyDelete
 7. Skjønn jentte i en skjønn kjole ;)

  ReplyDelete
 8. Veldig søt jente i veldig søt kjole!

  ReplyDelete
 9. Så utrolig nydelig! Skikkelig julerød og ordentlig fin til jenta di :)

  ReplyDelete
 10. Veldig fin kjole og nydelig julerød. Bra prioritering :)

  ReplyDelete
 11. Nydelig julekjole, og nydelig jente! Og ikke minst nydelig garn og farge!!
  Imponert over pågangsmotet ditt, og lykke til med videre julegaveproduksjon... Selv henger jeg også litt etter, phu!! :)

  ReplyDelete
 12. Søt julekjole og nydelig jente. :)

  ReplyDelete
 13. Vakker både kjolen og frøkna di!

  ReplyDelete
 14. Å, så nydelig kjole du har laget til henne!!
  Takker for tips, denne må man kanskje prøve.... :O)
  Ha ei fin jul :O)

  ReplyDelete
 15. Så nydelig julekjole til ei søt jente :)

  ReplyDelete
 16. Hun ble da rett så jule-fin :) God jul til deg og dine :)

  ReplyDelete
 17. Denne var virkelig nydelig!

  ReplyDelete

TUSEN TAKK for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! :)