Thursday, December 13, 2012

Uglefrøken

Nei, toåringen trenger strengt tatt ikke flere luer nå. I løpet av høsten har hun fått en grå flettelue, en mariuslue, den lilla favorittluen som har massevis av hvite og et rødt hjerte, en rød flettelue, en grå-hvit bølgelue, og dessuten en nisselue. Og så har hun jo noen luer fra forrige vintersesong, også – denne hetteluen, for eksempel. Et assortert utvalg former og farger, altså. Men noen luer trenger mammaen å strikke, sånn er det bare. :)

IMG_2220

Toåringen ble pittelitt misunnelig på mormorens knalltøffe nye uglelue, og jeg hadde tjueåtte perfekte ugleøyeknapper igjen etter et eBay-raid og dessuten garn i massevis – så da var det jo i grunnen bare å sette i gang ugleproduksjonen. Luen tar bare et par timer å strikke, her snakker vi pinne 6 og fint lite mønster sånn bortsett fra litegranne veldig enkel flettestrikk, så dette går kjapt. Flott det, når man egentlig har en liten bunke julegaver man muligens heller burde strikket.

Kollasjer8

Ugleluen er strikket med dobbel tråd Drops merino extra fine, og jeg brukte nesten to nøster. Passe tjukk og god og varm til snømannbygging og aking! Oppskriften er Chouette, som kan kjøpes på Ravelry.

IMG_2219

11 comments:

 1. Klart hun trengte en uglelue! Hun er kjempesøt:-)

  ReplyDelete
 2. Søt lita jente med søt uglelue! Klart hun skal ha enda en lue!

  ReplyDelete
 3. Herlig jente med kjempefin uglelue

  ReplyDelete
 4. Nydelig liten ugle-jente :)

  ReplyDelete
 5. Luer får man da vel aldri nok av, og denne lua var stilig. Ser ut som at frøkena er veldig godt fornøyd med den også. Flotte bilder.

  Ha ei fin førjulstid.

  ReplyDelete
 6. Kjempefin jente i ditto lue! Små prinsesser trenger mange luer har jeg hørt.

  Fortsatt fin førjul!

  Klem fra Ingunn

  ReplyDelete
 7. Nydelig uglelue! Fine bilder også:)

  ReplyDelete
 8. En lue for enhver anledning er det noen som sier ;)
  Flott ble den, og slike kjappe prosjekter liker man jo også !

  Ha ei fin fin helg :)

  ReplyDelete
 9. Så flott den ble!! Og tusen takk for tips om garn. Jeg har lenge fundert over hvilke garn som kunne egne seg til denne luen. Har prøvd Fritidsgarn, men føler det er litt for stikkete. Jeg hadde ikke klart å gå med det selv og da strikker jeg det ikke til barn heller. Måtte bare prøve mønsteret. :-)

  ReplyDelete
 10. Skjønner godt at hun bel misunnelig på mammas lue. :)

  ReplyDelete
 11. I need to move next door to you so you can teach me how to knit so perfectly. I love all that you make. Beautiful daughter and beautiful work.

  ReplyDelete

TUSEN TAKK for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! :)