Monday, January 7, 2013

Jålejulelue

Jeg fortsetter prosjekt UFOfullføring, sakte men sikkert, og har endelig klart å strikke ferdig en lue som ble påbegynt for godt og vel halvannet år siden. Ikke at det var så mye jobb å gjøre denne ferdig, den manglet faktisk bare et par små centimeter. Et par usedvanlig kjedelige små centimeter!

castiel

Luen er strikket i Pickles pure thin alpaca, som heldigvis loer mindre enn sin noe tjukkere tvilling, Pickles pure alpaca. Jeg strikket et sjal i Pickles pure alpaca (som er mellomtjukkelsen av de tre alpakkavariantene Pickles selger) for snart to år siden, og det sjalet røyter noe aldeles vanvittig – mykt og varmt er det, men selv etter at sjalet har fått flere runder i vaskemaskinen ser man ut som en diger hvit lodott etter å ha brukt det en liten stund. Synd. Men denne luen er altså strikket i det tynneste alpakkagarnet Pickles selger, med ca 190 meter/50 gram – litt tynnere enn for eksempel Drops alpaca og tynn alpakka fra DSA/Du store alpakka – og denne picklesalpakkaen var helt okei, syns jeg.

IMG_2409

Oppskriften heter Castiel, designet av lueguruen Woolly Wormhead, og mønsteret er forsåvidt enkelt og greit, det. Jeg strikket i tynnere garn enn det oppskriften ba om, og hadde derfor en del flere mønsterrepetisjoner enn i originalversjonen – noe som muligens kan ha vært årsaken til at dette ble et langtidsprosjekt. For dette var kjedelig og langtekkelig strikk, virkelig.

Det gikk med bittelitt under et nøste Pickles pure thin alpaca til luen, som havnet under et juletre sammen med dette sjalet.

4 comments:

 1. Lua ble kjempefin!! Men alltid så kjipt med garn som loer eller nupper.
  Forhåpentligvis bedre med en lue som ikke klebrer seg til kåpa på samme vis som et sjal.

  Fin-fin ble den ihvertfall, og intet er deiligere enn å få UFO'er til å bli FO'er :-))

  ReplyDelete
 2. Veldig fin jålelue! Synd med nupper, da.

  ReplyDelete
 3. Kjedelig kanskje, men så veldig verdt den!
  Den var skikkelig lekker, den der.

  ReplyDelete

TUSEN TAKK for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! :)