Friday, May 31, 2013

Cruiser avgårde

Før jul i fjor strikket jeg tre par Cruiser – og en vrangbord. Som vanlig rakk jeg ikke å strikke alle julegavene helt ferdig, så vrangborden ble gitt vekk til jul sammen med garn og pinner, og nå var det vel muligens etterhvert på tide å oppfylle løftet om at mottager skulle slippe å strikke vottene ferdig selv?

Kjapp og enkel og veldig grei strikk, egentlig, når man bare setter i gang! Tjukt garn og tjukke pinner, så disse vottene er unnagjort på en kveld eller to. Til dette paret brukte jeg ull/alpakkablandingen Nepal fra Garnstudio, et favorittgarn til tjukke votter. Yndlingsvottene mine er også strikket i Nepal, garnet tover litt i bruk og vask og jeg syns vottene blir ekstra myke og deilige og varme og gode. (Men jeg mistenker at Nepal kanskje ikke er det aller mest slitesterke vottegarnet man kan velge, så til votter som skal tåle ekstra hard bruk velger jeg heller ren ull.)

2013-05-31

Det føltes noget absurd å ta bilde av tjukke votter blant gåsemure og skogstjerne, og vottesesongen er forhåpentligvis langt unna, men om du skulle være på utkikk etter oppskrifter på fine herrevotter (eller damevotter, for den del – disse funker fint til begge kjønn, spør du meg) finner du Cruiser på Ravelry. Oppskriften er gratis, men fins bare på engelsk. Vottene fins i tre størrelser, opp til stor dame/medium mann, men med tjukkere garn og pinner fikk jeg votter som passer en stor mannehånd. Til dette paret brukte jeg litt over to nøster Nepal.

1 comment:

  1. Fiine! Frister ikke å strikke votter akkurat nå, men jeg lagrer oppskriften til det er tid for vottestrikk igjen

    ReplyDelete

TUSEN TAKK for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! :)