Friday, January 3, 2014

Mannegave

Et av julegaveønskene fra pappa var en varm og god lue, og det ble hintet om at luen han fikk for, tja, fire år siden (før bloggen min sin tid, i hvertfall) er den aller beste han har, og at den begynner å bli nokså sliten etter mye bruk. Favorittluen er av typen Turn a square, en veldig enkel og lettstrikket sak som er perfekt for strikkeferskinger (og dét var jeg vel i grunnen ikke så langt unna å være, den gangen for fire år siden). Jeg strikket en utgave av Turn a square julen for to år siden også, i tillegg til et par hakket mer avanserte herreluer (du kan se alle sammen her), men i følge akkurat denne mottageren er det enkle tydeligvis også det beste, og fletting og andre mer tidkrevende krumspring er ganske bortkastet. Spesielt når luens primæroppgave bare er å holde knollen temperert mens eieren er på båttur eller putler rundt og "jobber" på hytten, fancy trenger den ikke være så lenge den virker.

IMG_1388-001

Så dermed: Turn a square, gratis oppskrift, enkel og grei og unnagjort på en kveld. Denne utgaven er strikket i den myke, varme ull/alpakkablandingen Lima fra Garnstudio, så den burde holde god lunk på ørene når mottageren tar seg en tur på fjorden på leting etter torsk og kveite. (Finner du fotografen i bildet over, forresten?;o)

Matchende votter – like enkle og greie, strikket uten oppskrift, med tommelkile og ganske lang vrangbord sånn at vottene sitter godt på hånden. Lima tover lett, og jeg har tovet vottene litegranne for hånd sånn at de blir ekstra tette og varme. De kommer til å tove enda mer i bruk, og forme seg etter brukerens hender. Et veldig bra vottegarn, syns jeg.

Jeg brukte totalt rett over tre nøster grå og akkurat ett nøste petrol Drops Lima, fordelt på sånn omtrent 70 gram lue og 130 gram votter. Billig moro, garnet er kjøpt på salg under Drops alpakkafest – en årlig affære med 25% rabatt på et allerede billig garn og dermed slapp man unna med 17 kroner per nøste. Tilsammen 70 kroner for votter og lue, og da snakker vi ren ull og alpakka, ikke noe syntetisk og billig akryl-tull. God deal, det.

9 comments:

 1. Veldig fint sett, og Lima liker jeg også å strikke av!

  ReplyDelete
 2. Herlig! Ja, noen sliter strikk også;) Da er det jo ekstra gøy å fylle på med nytt! (Jeg så ikke fotografen før du nevnte det… ) Godt nytt år!!

  ReplyDelete
 3. Veldig fint sett du har strikket. Likte veldig godt fargene.
  Godt nytt år :)

  ReplyDelete
 4. Kjempe flott sett, kjekt med slike bestillinger :)

  ReplyDelete
 5. Kjempefint!! Er alltid ekstra kjekt å strikke noe til noen som virkelig ønsker seg det!

  ReplyDelete
 6. God deal, ja! Jeg falt også for Alpakkasalget i høst. Godt fornøyd, det er kjekt å handle god kvalitet så billig. Flott sett til pappaen din, går ut fra at han ble like fornøyd nå som for noen år tilbake:) Kult bilde - jeg fant fotografen nede i hjørnet, men hadde nok ikke sett det om du ikke hadde nevnt det.

  ReplyDelete
 7. Det er kjekt når ullplaggene blir brukt. Og når du får ny bestilling, så er det jo helt sikkert at han har vært fornøyd:):) Stilig med matchende votter:)

  ReplyDelete
 8. Herlig, ja, det enkle er ofte det beste, vi har litt lett for å glemme det i vår jakt på det rette prosjektet. Takk for påminninga. Godt nytt strikkeår!

  ReplyDelete
 9. Fine farger - takk for tips om oppskrift. Og ull er gull :)

  ReplyDelete

TUSEN TAKK for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! :)