Friday, May 16, 2014

Klar for 17. mai!

Lilleknøttet har mye arveull etter storesøsteren, men de første syttendemaiene i fireåringens liv bodde vi et sted der den 17. var en helt vanlig maidag, så et passende antrekk til den aller første nasjonaldagen manglet vi. Minstefrøkenens første 17.mai kommer hun for det meste til å oppleve sittende i en bæredings på mammas mage, så antrekket må være bæretøyvennlig. Dermed utgår store, vide, lange kjoler, som bare ville blitt liggende i en krøllete klump inni meitaien.

 1-prikketunika

Ny rød ullbody fra Nøstebarn og matchende strømpebukser var allerede i hus, så med en tunika i marineblått og hvitt matcher ungen både flagg og storesøsters 17.maikjole, som ble strikket i fjor. Jeg har "litt" garn på lager, men mørkeblått strikker jeg lite med, så der kom faktisk lageret til kort. Garn ble bestilt fra Strikkenett (regner med at alle garninteresserte har fått med seg at Garnstudio har salg (-35%) på alt av ull i hele mai, men nå er det i hvertfall nevnt, og Strikkenett har godt utvalg!), jeg valgte Drops baby merino som er mykt og kløfritt (og som nupper og siger, men det gjør ikke så mye i et babyplagg). Og jepp, selvfølgelig bestilte jeg mer enn de tre nøstene jeg trengte til akkurat dette prosjektet. Dropssalg er skumle greier når man mangler selvkontroll.

1-prikketunikaflagg

Hadde mange bilder (og muligens noen stemmer) i hodet, men ingen oppskrift, så jeg strikket i vei på gefühlen. Strikket ovenfra og ned, rillestrikk øverst, polkadotter på "skjørtet" og rillekant nederst. Pinne 2.5 og 3, nesten to blå nøster, et halvt hvitt nøste, og tre røde knapper bak.

Bilder av to syttendemaifine ullunger kommer muligens i løpet av helgen, hvis internettet på hytten bestemmer seg for å virke. (Hei, Ice.net, jeg er fryktelig lite imponert!) Skal vel ikke utelukkes at det dukker opp skrytebilder på bloggens facebookside og på instagram, også. (Søker du på hashtagen diplostrikk på instagram, så finner du meg. ;o)

God 17. mai til deg!

6 comments:

 1. Flott med blått til nasjonaldagen! God 17. mai med bærebarn :)

  ReplyDelete
 2. Du skal ikke sy en 17.mai-farget mei tai, da? :P

  Dropssalget er farlig, men det føles bedre når det er noe man "uansett skulle kjøpe" ;)

  God 17.mai til dere, 17.mai-antrekkene til barna er en fryd for øyet :)

  ReplyDelete
 3. Gratulerer med dagen og god 17. mai. Kjempe søt kjole til den store dagen.

  ReplyDelete
 4. Gratulerer med dagen! Så søt kjole du har strikket. Marine og hvitt blir aldri feil:)

  ReplyDelete
 5. Kjempe fin til hverdags og fest! :-)

  ReplyDelete
 6. Supersøt og fin kjole! :)

  ReplyDelete

TUSEN TAKK for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! :)