Monday, June 9, 2014

From Norway with love

Luer er finfin sommerstrikk, småprosjekter som ikke tar stor plass (veldig greit å slippe å ha en svær, tjukk genser eller et sofapledd i fanget i sommervarmen) og er enkle å frakte med seg rundt omkring. Luer er dessuten bra innimellomstrikk, når man holder på med et større prosjekt og trenger litt instant gratification, eller når man vil strikke noe smått og kjapt mens man funderer på hva neste egentlige prosjekt skal bli.

1-IMG_2418

Jepp, det blir strikket en del luer her i huset (og fireåringen har mer enn nok, her kan du se deler av samlingen hennes). Da er det fint å kunne dele med andre som trenger luer: Denne skal være med Juleflyet til Tallinn i desember, og i Tallinn skal den få varme en av ungene på barnehjemmet Peeteli. Oppskriften (noget modifisert) er fra Pickles, den heter "From Norway with love", og akkurat dét kunne vel i grunnen ikke vært mer passende. Hjerteluen er strikket i diverse rester av Smart og lignende garn, tjukk lue som varmer godt rundt ørene – vintrene i Tallinn kan bli skikkelig kalde, med iiiiskald vind, så ordentlig varme luer er kjekke å ha.

1-IMG_2407

Du husker Juleflyaksjonen? Jeg organiserer "Strikk til Juleflyet", som er en aksjon i aksjonen, og jeg håper så mange som mulig har lyst til å være med på å fylle juleflyet med ull! Her kan du lese mer, kanskje har du også lyst og tid og mulighet til å strikke en lue eller to (eller noe helt annet, du kan strikke akkurat det du vil, bare det varmer. Sokker, halser, votter, gensre, varme ullplagg i alle størrelser.)

1-IMG_2412

Hvis du strikker til juleflyet og deler bilder på instagram, tag dem gjerne med #juleflyet2014 og #strikktiljuleflyet

1-IMG_2426

5 comments:

 1. kjempefin lue! Og så er det så godt å strikke til noen som du vet virkelig har bruk for det! Alle tiltak er bra, og jeg for min del strikker nå for å gi til Frelsesarmeen til vinteren. Det er mange som fryser her i landet også, dessverre.
  Lykke til med ditt "prosjekt" !
  Ha en fin dag!

  ReplyDelete
 2. Flott lue!
  Jeg håper på å bidra med noe småtteri til juleflyaksjonen. Et flott tiltak. Kommer til å ta nærmere kontakt utpå høsten.

  ReplyDelete
 3. Ære være deg for Juleflyaksjonen! Minn oss på når det lir utpå høsten. Lekker lue! Det er en stor glede å strikke til noen som virkelig trenger det.

  Klem fra Ingunn

  ReplyDelete
 4. Nydelig lue! Juleflyaksjonen er et så utrolig bra tiltak!

  ReplyDelete
 5. Så utrolig bra tiltak! Og kjempesøte luer! Det gjør godt å strikke til noen som trenger det.

  ReplyDelete

TUSEN TAKK for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! :)