Strikk til Juleflyet


Juleflyet er en hjelpeaksjon som startet i 1987. Hvert år i desember sendes et fly (pluss noen trailere) med klær og andre nødvendigheter til noen av Europas fattigste. Juleflyet skal til Tallinn i desember 2014, til ungene på barnehjemmet Peeteli, samt fattige i bydelen Kopli.

Jeg organiserer "Strikk til Juleflyet", som er en aksjon i aksjonen. Alle bloggpostene jeg skriver om aksjonen finner du samlet under merkelappen "Juleflyet", her.

Hva kan vi strikke? Alt som varmer! Luer, votter, sokker, halser, sjal, gensre, jakker, tepper...

Garn? Igjen, det som varmer. Vintrene i Tallinn kan bli fryktelig kalde, så ull er gull. Alpakka eller ull/alpakka-blandinger er også finfint.

Størrelser? Alle! På barnehjemmet Peeteli bor det barn opp til 18 år, men det deles også ut til fattige i bydelen Kopli, og der bor det folk i alle aldre og størrelser. Merk gjerne plaggene med størrelse.

Hva gjør du med det du har strikket? Ta kontakt med meg, enten på facebook (her er bloggens facebookside) eller på epost (2vrange @ gmail.com), så får du navn og adresse sånn at du kan sende til meg eller eventuelt avtale levering (jeg bor i Bergen). Jeg samler opp, sorterer, og leverer videre når desember nærmer seg.

Siste frist? Flyet går til Tallinn i starten av desember, og jeg skal sortere og overlevere først. Fristen i 2015 blir i september/oktober.

Takk for at du vil bidra! No comments:

Post a Comment

TUSEN TAKK for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! :)